Hovedseksjon

Fabeldyr

Fabeldyr sydd av elev på 7. trinn

Det er kunstlærer Sara Guldmyr som står bak prosjektet. Vi ble så sjarmert av både fabeldyrene og tegningene og ville så gjerne vite mer om den gode ideen om kunstsamarbeid på tvers av trinn. Sara har gitt oss et utfyllende svar:

I den aller første uken på skolen, fikk Rustad sine førsteklassinger i oppgave å tegne sitt eget fabeldyr. Vi snakket sammen om at ordet fantasidyr er satt sammen av to ord; fantasi og dyr. At fantasidyr er noe som du finner på selv! Og hvordan kan et slikt se ut? Hvilken form kan vi begynne med, hvor mange øyner, armer og ben? Hvor kan du plassere dem, kanskje et øye på ryggen? Eller hva med en bok som har vinger og kan fly. Med tegningen som verktøy kan du plutselig skape noe som ingen har sett før. Et helt nytt fabeldyr.

Disse tegningene skulle videre. De skulle til de eldste elevene på skolen. Hver elev på 7.trinn fikk lov til å låne en tegning, og skulle bruke den som utgangspunkt for å sy et kosedyr. Tegningene var veldig forskjellige fra hverandre, noen hadde et tydelig fabeldyr i midten av arket, andre hadde laget et landskap med flere figurer. Noen var rike på farger, andre var rike på andre ting. Oppdraget til 7.trinns elevene var da å måtte tolke, velge ut og prioritere hva de kunne få til med de stoffbitene som var tilgjengelig. De startet med å lage en forenklet skisse på dyret, valgte seg stoff og satte i gang med syarbeidet. Elevene sydde for hånd med nål og tråd og fylte kosedyrene med bomull.

Idéen til denne samarbeidsoppgaven kom fra lignende oppgaver som har blitt gjort på andre skoler, og også fra kunstnere som bruker samarbeid i kunsten sin.

Samarbeidsoppgave 1. og 7. trinn
Tegning av et fabeldyr
Fabeldyr
Tegning av et fabeldyr
Samarbeidsoppgave 1. og 7. trinn
Utstilling i foajeen