En julenattsdrøm

6. trinn på vei til forestilling på Nasjonalteateret

Så ble det teaterforestilling på Rustad-elevene våre likevel! Streiken i kultursektoren så lenge ut til å sette en stopper for det, men i grevens time ble streiken avblåst - noe som medførte at elevene våre fikk dra på teater! 

Forestillingen de så heter "En julenattsdrøm" - selv om historien er nokså lite julete. Det er ingen snø, ingen nisse, og ingen som gleder seg til jul. Det er et nyskrevet stykke, som har referanser til "Askepott" og til Shakespeares "En midtsommernattsdrøm". Forestillingen har skapt debatt og diskusjoner i mediene, og har fått alt fra slakt til knallgode anmeldelser.

For å finne ut hva elevene selv syntes om forestillingen tok jeg meg en tur opp til 6. trinn. Og de ville veldig gjerne fortelle! Noen syntes at bare det å være på Nasjonalteateret i seg selv var stas. Andre syntes at "bæsjehumoren" i stykket var litt ekkel. En jente påpekte at det var fantastiske kostymer. Og noen av gutta syntes at det var morsomt at karakteren "Silje" fra TV-serien "Side-om-side" spilte i teaterstykket. Alt i alt var de enige i at det var gøy å dra på teater igjen!

Tekst: Camilla Tilrem Onstad
Foto: Elena Grand

Elevene fra Rustad er publikum på Nasjonalteateret
Ludvikke de Lux er den slemme stemoren i Nationaltheatrets Askepott-variant «En julenattsdrøm».
En julenatts drøm