Mat tilbud på AKS

mat

Vi ønsker å tilby barna et sunt, næringsrikt og variert måltid her på AKS og har derfor valgt å legge større fokus på dette fra og med dette skoleåret. Det betyr at barna får tilbud om mat hver eneste dag gjennom hele uka. Vi gjør oppmerksom på at disse måltidene regnes som et mellommåltid og at enkelte elever vil ha et ønske om å ha med seg en liten matpakke i tillegg. Har du barn med eventuelle allergier er det viktig at du tar kontakt med baselederne for en eventuell tilrettelegning.

Ukesmenyen er enkel og er som følger:

Mandag: Knekkebrød med variert pålegg

Tirsdag: Havregrøt

Onsdag: Diverse frukt og grønnsaker

Torsdag: Knekkebrød med variert pålegg

Fredag: Rundstykker med variert pålegg eller suppe

Vi er opptatt av gode samtaler rundt måltidene. Barna skal kjenne mestring ved å smøre sin egen mat og få rutiner på gode manerer rundt matbordet. God hygiene samt læren om gode matvaner er i fokus under disse måltidene.

Matpakketips

• Grove kornprodukter
  • Grønnsaker er sunt!
  • Salater og middagsrester er gode alternativer til brød