Kurs
Svømming med Lambertseter svømmeklubb
Vi er heldige som har vårt eget basseng her på Rustad skole! Vi har instruktører fra Lambertseter svømmeklubb som gjennomfører kurset. Her er målet at elevene skal lære seg å svømme og bli enda tryggere i vannet. Det er viktig å merke seg at dette ikke er et vanntilvenningskurs, det må man ta i egen regi. Instruktørene har lagt opp kurset slik at de kan ha 16 elever i vannet om gangen. De stiller med 2 instruktører. AKS stiller under dette kurset med en ansatt inne i svømmehallen dersom noe uforutsett skulle skje, samt har en mannlig ansatt i gutte garderoben og en kvinnelig ansatt i jente garderoben for å hjelpe elevene i av og påklednings situasjoner.
Det gjennomføres tre grupper med 16 elever i hver gruppe. Hver gruppe svømmer i 40 minutter.
Gruppe 1: 14:10-14:50
Gruppe 2: 14:50-15:30
Gruppe 3: 15:30-16:10
Kurset holdes på mandager inntil 12 uker.
Eleven må ha med seg svømmetøy, badehette, håndkle og evt.skiftetøy.
Sjakk med Geir
Elevene lærer seg å spille sjakk hver onsdag med super duper Geir! Vi øver oss på konsentrasjonstrening samt det å tenke strategisk mens vi har det gøy! Det er bindende påmelding til sjakk kurset, så hvis du først melder deg på må du være med hver gang. Vi kan ikke risikere at noen ikke får noen å spille med. Det gjennomføres tre grupper med 12-16 elever i hver gruppe. Hver gruppe spiller i 40 minutter.
Gruppe 1: 14:10-14:50
Gruppe 2: 14:50-15:30
Gruppe 3: 15:30-16:10
Kurset holdes på onsdager inntil 10 ganger.
Forskerfabrikken for 3. og 4. trinn
Dette kurset er et tilbud for 3. og 4. trinn. Gjennom egen forskning og spennende eksperimenter lærer elevene om matte, biologi, fysikk og kjemi. Det er bindende påmelding til kurset, så hvis du først melder deg på, må du være med hver gang. Det gjennomføres 1 gruppe med 20 elever. Fra klokken 14.45-16.00.
Kurset holdes på torsdager inntil 8 ganger.
Teaterlek med Oslo musikk og kultur skole
Elevene har improvisasjonsøvelser med å spille en rolle. På kurset er det spontanitet, dramatisering, koordinasjonsøvelse, stemmebruk, språk og artikulasjon som står i fokus. Det er bindende påmelding til kurset, så hvis du først melder deg på, må du være med hver gang. Det gjennomføres tre grupper med 16 elever i hver gruppe. Hver gruppe jobber sammen i 40 minutter.
Gruppe 1: 14:10-14:50
Gruppe 2: 14:50-15:30
Gruppe 3: 15:30-16:10
Kurset holdes på onsdager inntil 10 ganger.
Dansekurs
Dansepedagog Mohammed har kurs hos oss hver fredag. På dansekurset har elevene mulighet til å utrykke seg gjennom musikk og bevegelser til fengende rytmer. Det er bindende påmelding til kurset, så hvis du først melder deg på, må du være med hver gang. Det gjennomføres tre grupper med ca 16 elever i hver gruppe. Hver gruppe danser i 30 minutter.
Gruppe 1: 14:20 -14:50
Gruppe 2: 14:50-15:20
Gruppe 3: 15:20-16:00
Kurset holdes på fredager inntil 10 ganger.
Aktiviteter
Læringsstøttende aktiviteter: Lesing
Her har vi morsomme aktiviteter med fokus på norsk, tekstforståelse, begreper og lesing to dager i uka. Disse læringsstøttene aktivitetene er lagt inn i årsplanen ved skolestart slik at de speiler det som blir undervist i klasserommet. Dette er lek og læring!
Læringsstøttende aktiviteter: Regning
Her har vi morsomme aktiviteter og prosjekter med tall. Disse læringsstøttene aktivitetene er lagt inn i årsplanen ved skolestart slik at de speiler det som blir undervist i klasserommet. Kurset er to dager i uka. Dette er lek og læring!
Strikkekurs
Kurset er veldig populært hos oss! Vi strikker fine pannebånd, luer, pulsvanter og mye mer med Quick Knit. Elevene får kose seg og slapper av etter skolen mens strikker fine gaver til foresatte, venner, lærerne og familie. Kurset er på torsdager, det er frivillig og det trengs ikke påmelding.
Mat og helse for 4. trinn
Denne aktiviteten er et tilbud kun for 4. trinn. Vi lærer oss om hygiene og sunt kosthold mens vi lager mat sammen. Elevene får oppskriftene, og må selv regne ut hvor mye de trenger av ingrediensene. Det jobbes aktivt med å måle, veie, doble oppskrifter i tillegg til å bli kjent med hvordan man bruker forskjellig kjøkken utstyr. Etter at vi er ferdig med å lage mat, dekker vi bordet og spiser sammen. Denne aktiviteten foregår på skolekjøkkenet. Det blir 1-2 grupper avhengig av hvor mange elever som er interessert i å være med. Elevene jobber sammen i 2 timer og 35 minutter. Tidspunkt 14.10-16.45.
Aktiviteten gjennomføres på torsdager gjennom hele skoleåret.
Kunst og håndverk
Gjennom kunst og håndverk har vi mange muligheter til å lære elevene mer om matematikk, begreper, årstider, bokstaver samt språkelig bevisthet mens de har det gøy. De forskjellige prosjektene utvikler elevenes kreative, skapende og kritiske ferdigheter.
AKS kidza koder
På kurset lærer vi elevene (2.trinn til 4.trinn) å programmere med systematisk tenking og samarbeid. Elevene kommer til å forstå «programmeringsspråk» gjennom Scratch. Det er litt som å bygge Lego, slik at det er enkelt for elevene å begynne å programmere/skape egne spill, animasjoner og fortellinger. Dette er viktige ferdigheter for de som vokser opp i dette århundret.
4. trinnsklubb
1.Mars kommer vi i gang med 4. trinnsklubben. Her skal vi finne på morsomme aktiviteter, turer og overraskelser til de eleverne som går i 4.trinn. Faste tradisjoner hos oss er klatrekurs via Skullerud klatresenter, turer i næromårdet og byen, samt (det aller viktigste:) AKS overnattingen. Disse elevene vil oppleve å bli gjort litt stas på siste året de er hos oss. Mer informasjon kommer i løpet av skoleåret.
Data/iPad
Elevene har tilgang på å bruke skolens datarom. Det vil alltid være en AKS ansatt tilstede for å hjelpe elevene. AKS har tydelige rettningslinjer på hvilke sider elevene har tilgang til. Alle elever har eget brukernavn og passord. Følgende gjelder Salaby, Radius og Mylder. Målsettingen er å utnytte disse digitale verktøyene i utviklingen av elevenes grunnleggende ferdigheter, primært i lesing og regning. Siste fredag i måneden får elevene tilgang til NRK-super.
I skolens ferier bruker vi også iPader med følgende apper "På sporet, "Drawingpad", "Learn english", "Book creator" og "Puppet pals".
Elevene får bruke data/iPad i 30 minutter.
Butikklek
I denne aktiviteten forsøker vi å tilrettelegge slik at det er mest mulig realistisk for elevene. Vi har "varer", "penger", "kassaapparat" osv. Elevene handler varer, regner ut om de har nok penger og får selvfølgelig veiledning av voksne om de har behov for det. En viktig grunnlegende ferdighet for elevene våre.