Rutiner

tekst

Hente/sende eleven hjem

Hvis eleven skal i bursdager, vennegrupper, på besøk til medelever eller blir hentet av andre enn sine foresatte, må Aktivitetsskolen få beskjed. Enkelte elever går hjem selv mens andre blir hentet. Det er viktig at alle elever blir krysset ut, dette grunnet sikkerhet. Vi har faste avtaler med foresatte ved å sende elever hjem og «vet selv barn». Det betyr at eleven får velge selv når hun/han skal hjem. Disse faste avtalene med dere foresatte, være skriftlig til baselederne.

Gi oss beskjed på telefon om dere blir forsinket. Vi starter våre stengerutiner kl 16.35 og gjør elevene klare til henting. Vi stenger dørene kl.16.45

Beskjeder

Beskjeder som kun blir gitt til deres barn, vil ikke være gyldig beskjed. Det må sendes mail til baselederne før kl.13.00. Har du ikke fått svar på mail før AKS åpner, er det viktig at du ringer oss da mail ikke besvares etter 13.00. Baselederne klargjør da aktivitetene for dagen. Har man ikke anledning til å sende mail til baselederne innen tidsfristen, kan man selvfølgelig ringe til barnets base og gi beskjed. Men vi må be dere forsøke å begrense telefonene når AKS dagen har startet, da vi har hektiske dager og ønsker å bruke tiden med barna deres. Så all informasjon som kan gis til oss før AKS dagen starter setter vi pris på.

Vi gjør oppmerksom på at mail ikke blir besvart utenom AKS åpningstid!

Kryssing av Paal Bergs vei når vi skal til og fra kunstgressbanen

Elever og ansatte møtes ved skuret, og vi går deretter samlet til kunstgresset. Er det elever som vil dit etter de andre har gått, så følges de til veien av en utevakt fra skolegården. Når elever vil tilbake til skolen, gis det beskjed over WT til utevaktene i skolegården slik at de kan møte elevene for å hjelpe de trygt over veien igjen. De eldre elevene som kan trafikkreglene, får krysse veien alene. Det er viktig at foresatte passer på at elevene kan disse reglene.

Fester/ arrangementer på skolen og skolehagen

Ved alle fester og arrangementer som ikke er i regi av AKS, er det svært viktig at elevene blir krysset ut fra basen sin  før de går til festen. Det er mange elever og foresatte som ikke deltar på dette, og det er svært utfordrende for AKS å holde oversikt disse dagene.
Oppfordringen er som følger: Skal du og ditt barn delta, kryss ut barnet ditt med sekk og alt utstyr. Deretter er barnet helt ferdig på AKS denne dagen. Da benyttes toaletter på skolen/skolegården og ikke AKS. På denne måten er det oversiktlig for AKS ansatte, og vi kan sikre tryggheten til de elevene som skal bli igjen hos oss. Elever som er krysset ut og alikevel kommer inn og ut på AKS etter de har krysset seg ut, skaper store utfordringer for oss.

Skiftetøy

Det er foresattes ansvar at det holdes orden på barnas garderobeplass, og at det til enhver tid finnes nok skiftetøy etter vær og årstid. Vi er ute hver dag på AKS, uansett hvordan været eller temperaturen skulle bli. Det er derfor viktig at elevene har klær og fottøy som er passende. Vi anbefaler tekstiltusj for merking direkte i klær og sko.

Regntøy og støvler må være på plassen til enhver tid året gjennom. Et par klesskift må ligge på elevens plass, litt ekstra sokker og truser kan være lurt. Votter og lue blir lett borte så kjekt med litt ekstra. Barn vokser raskt så påse at klær og sko fremdelses passer. Høst og vinter må det være plass til et par ekstra varme sokker i støvlene. PS: Vi opplever ofte at det kan bli for trangt i skolene. Høst, vinter og vår sesongen anbefaler vi å ha et fleece-sett på plassen. Dersom barnet ditt har måtte skifte i løpet av dagen, trenger vi å få påfyll neste dag.

Er dere usikre på hva barnet trenger av utstyr på AKS? Ta kontakt med personalet. Vi har lang og bred erfaring.

Stikkord

• Klær etter vær
  • Skiftetøy
  • Innesko
  • Navn alt, alltid

Daglige rutiner for elevene

Når elevene kommer fra skolen skal de gå rett til basen sin og henge fra seg sekk og ytterklær. Deretter krysser de seg inn og spiser sammen. Elevene spiser trinnvis. Etter måltidet setter vi igang med kurs og aktiviteter. Det er viktig at elevene respekterer innegrensene med tanke på sikkerhet. Blir eleven hentet rett etter skoletid må AKS ha beskjed. Lærer informerer ikke oss om eleven har blitt hentet på skolen. Det er også svært viktig at elevene husker å krysse seg ut når de går fra AKS.

Rustad skole har store og fine uteområder som vi bruker flittig. Det er viktig at elevene likevel passer på å holde seg i nærheten og alltid er under oppsyn av de ansatte ved aktivitetsskolen. Ansatte skal ha på seg vest når de er ute, samt at det brukes WT for å forenkle kommunikasjonen samt sørge for økt sikkerhet når vi er utendørs.

Mobilklokke og leker

Vi minner om at AKS følger skolens retningslinjer når det gjelder bruk av mobilklokke. Mobilklokke skal til enhver tid ligge avslått i sekken. Eventuelle beskjeder må gis til oss ansatte. Det samme gjelder også for mobiltelefon.

Vi ønsker ikke at elevene har med seg leker o.l hjemmefra. Det skaper lett konflikter og vanskelige situasjoner i hverdagen for elevene våre.